ФОРМУВАННЯ ЕФЕКТИВНИХ ІНТЕГРАЦІЙНИХ ВІДНОСИН У М’ЯСОПРОДУКТОВОМУ ПІДКОМПЛЕКСІ ЧЕРЕЗ ПРИЗМУ ІНКЛЮЗІЇ
DOI:
https://doi.org/10.32782/inclusion-society-2022-2-2Ключові слова:
підприємство, м’ясо, інтеграція, заклад вищої освіти, свининаАнотація
Посилення міжнародної конкуренції та процеси глобалізації світової економіки стають об’єктивною умовою управління конкурентоспроможністю продукції свинарства. Тому важливими факторами досягнення й утримання переваги над конкурентами стають не тільки інновації та професіоналізм, освіта і наука, але й запровадження нових систем організації виробництва, заснованих на використанні переваг спеціалізації, інтеграції та кооперації серед яких виділяються нові організаційно-економічні взаємозв’язки між підприємствами, організаціями, компаніями, що забезпечують умови створення сітьових структур – кластерів. У статті проводиться дослідження сутності інтеграційного об’єднання в АПК. Обґрунтовується ефективність створення об’єднань між підприємствами м’ясопродуктового підкомплексу та організаціями, що займаються будівництвом, освітою, фінансами.
Посилання
Азримиян А. Краткий экономический словар. Москва.: Институт новой экономики, 2002. 1088 с.
Дяченко О.П., Казарян Г.Г. Соціальне замовлення як інструмент державно приватного партнерства в системі соціально-економічного забезпечення осіб з інвалідністю в Україні. Інвестиції : практика і досвід. 2018. № 20. С. 89-93.
Портер М. Конкуренти пер. с англ. Москва. «Вильямс», 2006. С. 154.
Deborah Mabbett. (2002). Viznachennya nezdatnosti v Yevropi. Porivnyalnij analiz. [Definition of disability in Europe. A comparative analysis] European Commission: Employment & social affairs, ( 239 p.)
Sistema Vzayemnoyi Informaciyi na Socialnomu Zahisti Yevrokomisiyi [Mutual Information System on Social Protection of European Commission]. URL: http://ec.europa.eu/socia